Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещу американец на "Ролан Гарос", Томова срещу позната рускиня

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Григор Димитров ще започне на "Ролан Гарос" с двубой срещу американеца от сръбски произход Александър Ковачевич. Българинът е поставен под номер 10 в схемата на втория за годината турнир от Големия шлем в Париж.

Димитров ще участва за 14-а поредна година в основната схема, като на два пъти достига до четвърти кръг - през 2020 година и през миналия сезон.  

25-годишният американец пък ще играе за втори път на "Ролан Гарос", като при дебюта си през предишната кампания загуби на старта от шампиона Новак Джокович (Сърбия) с 3:6, 2:6, 6:7(1).

При успех Григор вероятно ще срещне унгареца Фабиан Марожан във втори кръг, а след това е възможен двубой с чилийския левичар Алехандро Табило.

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова ще играе срещу поставената под номер 16 Екатерина Александрова (Русия) в първия кръг на Откритото първенство на Франция.

Томова, 84-а в световната ранглиста в момента, ще търси първа победа в основната схема в Париж при третото си участие след 2022 и 2023 година.

Припомняме, че 29-годишната софиянка игра срещу Александрова в първия кръг на Откритото първенство на Франция и през миналия сезон, когато загуби с 1:6, 6:2, 1:6.

Виктория Томова игра срещу Александрова и през 2023-а.

Двете имат общо четири срещи досега, като рускинята спечели три от тях, последната от които в Доха през този сезон със 7:6(5), 6:3. 

При мъжете гвоздеят на първия кръг противопоставя 14-кратният шампион Рафаел Надал на Александер Зверев.
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени