Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибакина с бърза победа, Корне се сбогува с "Ролан Гарос"

Елена Рибакина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четвъртата в световната ранглиста на тенисистките Елена Рибакина победи с категоричното 6:2, 6:3 белгийката Греет Минен в мач от първия кръг на Откритото първенство на Франция.

Казахстанката, която в последните дни се бореше с вирусно заболяване, допусна изоставане от 0:2 гейма в самото начало на срещата, но с чудесна игра на сервис и постоянни мощни атаки бързо успя да пречупи съпротивата на 85-ата в ранглистата Минен.

Във втория сет Рибакина поведе с 4:0 гейма и макар да позволи на Минен да върне един от пробивите изоставане, до обрат не се стигна.

Следващата съперничка на поставената под номер 4 в схемата ще бъде победителката от мача между германката Ангелик Кербер и нидерландката Аранча Рус.

Рибакина, която през миналата година се оттегли рано от "Ролан Гарос" заради травма, е единствената тенисистка този сезон, която е успявала да победи на клей фаворитката в турнира и трикратна шампионка в Париж Ига Швьонтек. Това се случи през април месец в Щутгарт.

Заради дъжда над френската столица, който все още не позволява подновяването на играта на външните кортове, бе изигран само още един мач при дамите. В него номер 7 в схемата Цинвън Чжън от Китай се справи с участващата с "уайлд кард" Ализе Корне с 6:1, 6:2 за час и 24 минути игра.

За 34-годишната Корне това бе последен мач в кариерата на сингъл. През април тя обяви, че ще се сбогува с публиката на "Ролан Гарос". Французойката игра на Откритото първенство на Франция във всеки един от последните 20 сезона, като през 2015 и 2017 година достигна до четвъртия кръг.

Ализе Корне

Нейният най-голям успех в турнирите от Големия шлем бе през 2022 година, когато игра четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия. Ализе Корне е гостувала 5 пъти за турнири в България.

В следващия кръг Чжън ще игра или с германката Тамара Корпач, или с американката Ашли Крюгер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна