Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минесота постигна първа победа в полуфинала в НБА

Антъни Едуърдс (с топката) наниза 29 точки за Минесота.
Снимка: БТА

Отборът на Минесота Тимбъруулвс се наложи като гост над Далас Маверикс със 105:100 в четвъртия мач между двата тима в полуфиналната серия на НБА и така намали общия резултат на 1-3 във финала на Западната конференция. 

Въпреки това Далас остава големият фаворит да се присъедини към Бостън Селтикс във финала, тъй като никога отбор не е успявал да обърне серията от пасив от 0-3. Минесота е длъжен да постигне успех и вкъщи в четвъртък, за да остане в борбата.

Карл-Антъни Таунз направи най-после добър мач за Минесота, като се отличи с 25 точки (две тройки в последните 5 минути на мача).  Лидерът на тима Антъни Едуърдс завърши мача с 29 точки и 10 спечелени борби.

"Приех всичко лично, не исках да допуснем чиста загуба. Сега играхме на високо ниво, бях агресивен. Продължих да искам топката и съотборниците да ми я подават, повярваха в мен", каза Едуърдс след успеха пред TNT.

Лидерът на Далас Лука Дончич направи "трипъл-дабъл" - 28 точки, 15 борби и 10 асистенции. Словенецът обаче пропусна последния си опит за стрелба 13 секунди преди края.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна