Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за Франция и Испания, Холанд вкара 3 гола

Мбапе отново беше важна фигура за "петлите".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция победи с 3:0 Люксембург в подготовка за предстоящото Евро 2024. Точни за “петлите” бяха Коло Муани (43’), Жонатан Клос (70’) и Килиан Мбапе (85’), като звездата на домакините добави и асистенции за първите две попадения в срещата. 

Испания записа изразителна победа с 5:0 над Андора в Бадахос. "Ла Фурия" направи доста експерименти със състава си, но това не попречи да се разправи със своя съперник. Айосе Перес отбеляза в дебюта си в 24-тата минута, а след това Микел Оярсабал се развихри през втората част с хеттрик в рамките на 20 минути. Той се разписа в в 53-тата, 66-ата и 73-тата минута. Петият гол пък бе на сметката на Феран Торес в 81-вата минута.

Дания надделя над Швеция с 2:1 в приятелска среща в Копенхаген. Пиер-Емил Хьойберг даде преднина на домакините още във втората минута на двубоя след центриране на Кристиан Ериксен. Шведите изравниха седем минути по-късно след попадение на Александър Исак. В 82-ата минута датските футболисти имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Йоаким Миеле в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

В Осло националният отбор на Норвегия се наложи над Косово с 3:0 също в контролна среща. Ерлинг Холанд реализира хеттрик за успеха. Той се разписа в 15-ата след изстрел с глава от близко разстояние, в 70-ата и 75-ата минути.

Подготвящият се за участие на Европейското първенство по футбол отбор на Словакия победи Сан Марино с 4:0 в контролна среща, играна в Австрия. Томаш Риго в осмата и Томаш Суслов в десетата минута направиха резултата 2:0, а в 36-ата минута Лукаш Хараслин бе точен за 3:0. Крайното 4:0 оформи Давид Стрелец в 58-ата минута.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна