Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия вкара 4 гола за едно полувреме срещу Канада

Мемфис Депай (вляво) откри резултата с 45-ия си гол за Нидерландия.
Снимка: БТА

Халфът на Байер (Леверкузен) Джереми Фримпонг вкара един гол и подаде за още един при категоричната победа на Нидерландия с 4:0 над Канада в контролна среща в Ротердам, която е част от подготовката на "оранжевите" за Евро 2024. 

След нулева първа част домакините вдигнаха сериозно оборотите и в рамките на 13 минути след почивката отбелязаха три гола, което беше и ясен знак кой ще бъде краен победител. Срещата беше дебют за американския селекционер на Канада Джеси Марш, който пое отбора през месец май.

Мемфис Депай откри резултата в 50-ата минута, като за него това беше гол номер 45 с националната фланелка. Той получи чудесно фалцово центриране от дясно от Фримпонг и прати топката във вратата. 7 минути по-късно крилото на Байер (Леверкузен) удвои преднината на своите на 2:0, след като от десетина метра с левия крак технично преодоля вратаря Дейн Сент Клер.

Стражът на "кленовите листа" имаше вина за третия гол, след като отби несръчно далечен удар, а при добавката Ваут Вегхорст беше най-съобразителен, отбелязвайки за 3:0 в 63-ата минута. Защитникът Върджил ван Дайк вкара с глава последния гол в срещата.

Нидерландия ще има последен тест преди да пътува за Германия за еврофиналите – пак в Ротердам срещу Исландия на 10 юни. Канадците също ще изиграят още един приятелски мач преди да се приберат и да чакат Копа Америка. Те ще гостуват на Франция в неделя.

В друг мач от снощи отборът на Уелс завърши 0:0 срещу аутсайдера Гибралтар в контролна среща, играна в Алгавре, Португалия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна