Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бостън с категоричен успех срещу Далас в първия мач от финала в НБА

Тейтъм (с топката) от Бостън се опитва да премине покрай Дончич от Далас.
Снимка: БТА

Кристапс Порзингис се завърна след 10 пропуснати мача и макар да влезе от пейката, вкара 20 точки за Бостън Селтикс, който се наложи със 107:89 над Далас в първа среща от финалната серия за титлата в Националната баскетболна асоциация.

Порзингис не беше играл от мач номер 4 в първия кръг на елиминациите срещу Маями тъй като получи разтежение на прасеца. Но днес изобщо не изглеждаше притеснен от дългата пауза и вкара 8 пъти от 13 стрелби от игрова ситуация, като прибави в личната си статистика шест борби и три блокади.

След като изоставаше с 29 точки в края на първата част, тимът на Далас се върна в мача в третата част, най-вече благодарение на истинско изригване на звездата им Лука Дончич. Той вкара 10 точки в серия от 22:9 за техния тим, а с тройка съкрати пасива на гостите от щата Тексас на 64:72 4:28 преди края на четвъртината.

Но Селтикс сякаш си почиваха и вдигнаха оборотите отново и вкараха следващите 14 точки в мача, за да увеличат преднината си на 22 – 86:64. Ротацията на Бостън в четвъртата част от срещата не помогна на Далас да съкрати пасива кой знае колко, като малко преди края Бостън дори дръпна още – 105:82.

Втората среща от серията е в неделя в Масачузетс, след което мачовете се местят в Далас.

Джейлън Браун беше най-резултатен за Бостън с 22 точки, като добави 6 отнети от таблото топки, три откраднати и три блокади. Джейсън Тетъм с 16 точки и 11 борби, както и Дерик Уайт с 15 точки бяха другите важни реализатори за тима на домакините.

Дончич вкара 30 точки и взе 10 борби за Далас, като стреля 47.6 процента успешно. Пи Джей Уошингтон отбеляза 14 точки, а Джейдън Харди с 13 и Кайри Ървинг с 12 бяха следващите в листата с двуцифрен актив.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна