Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спартак (Варна) представи Александър Томаш

Александър Томаш
Снимка: БТА

Ръководството на завърналия се в българския футболен елит Спартак (Варна) представи днес официално новия старши треньор на отбора Александър Томаш. Помощници на Томаш ще бъдат Константин Мирчев и Христо Колев, а треньор на вратарите е Тодор Кючуков. 

Те бяха официално представени от собственика Павлин Николов и заместник-председателя на Управителния съвет на клуба Асен Василев.

"Имаше доста разговори, благодаря, че са се спрели на мен“, каза Томаш, който през миналия сезон водеше Локомотив (Пловдив).

Той допълни, че знае, че няма да е лесно, но е наясно какво е Спартак и какви са целите му.

"Трябва да градим стъпка по стъпка и ще дадем всичко от себе си, за да покажем, че треньорската професия е жива, добави специалистът. Той допълни, че поетапно ще се изгради отбор и начин на игра и във всеки трансферен прозорец отборът ще се надгражда. Трябва много работа, за да докажем, че Спартак заслужава мястото си в елита и да се цели нагоре", каза още треньорът.

В отговор на въпрос за селекцията Томаш каза, че търсят футболисти на всички позиции, но освен чисто индивидуалните качества на играчите, ще се обръща внимание и на характера.

„Не искам футболисти, които са се наситили на футбола“, подчерта специалистът.

Томаш съобщи още, че отборът започва подготовка на 14 юни (петък).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна