Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя.

Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран от "Гардиън“ да казва, че ще бъде голямо предизвикателство да се справи с групата преди предполагаемия сблъсък с английските фенове.

Очаква се около 40 000 английски фенове да пътуват за мача и между 5000 и 8000 сръбски привърженици за двубоя, определен от УЕФА като "високорисков" след консултации с полицията в Германия, Сърбия и Обединеното кралство.

Повече от 1000 германски полицаи ще дежурят в неделя, подкрепени от специален екип за наблюдение на хулигани и отряд за борба с безредиците. Бе уточнено, че ако се стигне до сблъсъци, няма да бъдат използвани водни оръдия.

Повече от 1600 фенове от Англия със заповеди за забрана да ходят по стадиони пък бяха принудени да предадат паспортите си на полицията от 4 юни до финала на 14 юли, за да се гарантира, че няма да се опитат да посетят мачове в Германия.

Германската полиция ще започне временни проверки по границите на страната от петък. Английските фенове ще имат право да пият бира с понижено съдържание на алкохол на Veltins Arena н Гелзенкирхен, но не и на трибуните и ще бъдат ограничени до закупуване на две напитки наведнъж.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна