Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Илиев подписа с Черно море

Пламен Илиев
Снимка: ПФК Черно море

Вицешампионът Черно море официално привлече първото си лятно попълнение. Това е вратарят Пламен Илиев, който подписа договор с "моряците" и ще носи екипа на варненци през новия сезон, съобщиха от клуба. 

Пламен Илиев е на 32 години, роден е в Ботевград. Започва кариерата си в юношеските формации на местния Балкан, като през 2006 е закупен от Видима Раковски. У нас той проби именно с тима на Видима-Раковски, където изигра 35 мача. През 2011 година е продаден в Левски, където записва 104 мача до 2015 година. Последва трансфер в Ботошани, след което игра за още един румънски тим – Астра. В началото на 2019-а Илиев премина в Лудогорец, а през есента на 2021-а отива в Динамо Букурещ, откъдето бе трансфериран в Херманщадт. За последно е носил екипа на Университатя (Клуж).

Пламен Илиев ще замени в Черно море национала Иван Дюлгеров, чийто договор изтече и ще продължи кариерата си в чужбина. 

Вратарят ще започне занимания с отбора от днес в 17:30 часа, когато е и първата тренировка на варненци от лятната подоготовка. В нея са предвидени и седем контроли. Първият съперник на вицешампионите e тимът на Фарул, а мачът ще се проведе на 21 юни в Констанца. Два дни след това старши треньорът Илиан Илиев и компания отиват на лагер в Тетевен, където ще останат до 5 юли.

На 25 юни "моряците" срещат носителя на купата на страната Ботев (Пловдив), а на 27-ми ще мерят сили с Ботев (Враца). На 3 юли пък е планирана приятелска среща с Левски.

След завръщането си у дома Черно море ще изиграе две проверки в един ден. На 10 юли съперници на варненци ще бъдат Дунав Русе и Фратрия. Последната контрола на "зелено-белите" през лятната пауза е срещу тима на Добруджа на 13 юли.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна