Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
От утре светът е футбол! Гледайте УЕФА ЕВРО 2024 по Българската национална телевизия

Броени часове делят зрителите на Българската национална телевизия до началото на европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия. На 14 юни, петък, специалното студио „Трето полувреме“ започва в 20:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3, като първата част в него ще бъде посветена на страната домакин на шампионата със специален гост Щефан Рьокен, зам.-посланик на Федерална република Германия у нас. Водещият на „Трето полувреме“ във вечерта на откриването Радостин Любомиров ще посрещне също Илия Груев, Станислав Ангелов и вратаря на националния ни отбор Димитър Митов за експертни футболни анализи.

Първия мач, между отборите на Германия и Шотландия, ще коментира Стефан Георгиев. Атмосферата от стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен, който ще посрещне близо 70 хиляди по трибуните, пряко в ефира на БНТ ще предаде Десислава Францова, а Бюлент Мюмюнов ще покаже цялата палитра от емоции в столицата Берлин.

БНТ, както винаги, гарантира на почитателите на футбола богата студийна програма и детайлно отразяване на европейското първенство. След срещата на откриването, още 26 мача ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 и БНТ 3. Всички общо 51 двубоя ще бъдат излъчвани онлайн на сайта BNTNEWS.BG/SPORT и в приложението BNT NEWS.

По време на УЕФА ЕВРО 2024 предаването „Трето полувреме“ ще започва час преди началния съдийски сигнал на мачоветев ефира на БНТ 1 и БНТ 3. В студиото ще бъде отделено внимание на шампионата в социалните мрежи, като най-забавните и интересни видеа, снимки и постове ще бъдат представяни от Андреа Банда Банда.

Едни от най-известните български футболисти и треньори ще бъдат ексклузивни гости на двамата водещи на „Трето полувреме“ – Илиян Енев и Радостин Любомиров. Сред звездите са Красимир Балъков, Валери Божинов, Благой Георгиев, Велизар Димитров, Владимир Манчев, Велислав Вуцов, Христо Янев и други.

Всеки делничен ден по време на първенството – между 9:10 ч. и 9:30 ч. – ще започва с предаването „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“. Водещата Тереза Мутафчиева ще представя по нестандартен и атрактивен начин всичко важно, случващо се на шампионата, в компанията на много популярни личности като музиканти, актьори, писатели, инфлуенсъри. „Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024“ зрителите на БНТ ще видят също прогнозите на миещата мечка Мишо.

Футболният ден по БНТ 1 и БНТ 3 ще продължава с „Днес на УЕФА ЕВРО 2024“ от 11:30 ч. до 12:00 ч. с водещ Иво Бързаков. В предаването ще бъдат обсъждани детайлно предстоящите мачове, но ще намира място и отзвукът след срещите от предишния ден – реакции, коментари, отзиви. УЕФА ЕВРО 2024 по БНТ ще приключва с 30-минутен обзор с начален час 23:55. По традиция БНТ ще предложи на зрителите да участват в играта „Кадър на деня“ с ежедневна награда – официалната топка на шампионата.

Мачовете от УЕФА ЕВРО 2024 по БНТ ще бъдат коментирани от осем от най-добрите спортни журналисти с опит в отразяването на големи футболни форуми. От мястото на събитието ще коментират Стефан Георгиев, Никола Ибришимов, Ивайло Ангелов, Илиян Енев, Бюлент Мюмюнов, а от София с коментари ще помагат Иво Бързаков, Калин Гугов и Радостин Любомиров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна