Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на Германия е наясно с титулярния състав

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман призова нацията да подкрепя докрай футболистите, докато домакините се готвят да открият Евро 2024 тази вечер срещу Шотландия.

"Искам да се обединим като нация и да подкрепяме германския национален отбор, включително и на стадиона. Това е изключително важно. Трябва да използваме по всякакъв начин домакинското предимство, което имаме, така че бъдете шумни", каза Нагелсман на пресконференция в Мюнхен, цитиран от БТА.

"Шотландия не е отбор, пълен със световни звезди, но това ги прави опасни, защото те имат много бързи играчи, които дават всичко от себе си, с класически шотландски манталитет", заяви още треньорът.

"Разбира се, че сме наясно със стартовите 11. Важно е да се даде на титулярите "определена психологическа сигурност", така че грешките "също да бъдат толерирани", каза още селекционерът.

"Когато погледна в очите на играчите, виждам много увереност и вяра. Това е, което искам. Сега съм ги стегнал малко, но утре ще ги пусна и ще ги оставя да тичат", добави селекционерът.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна