Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюнхен очаква над 100 000 шотландци за откриването на Евро 2024

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десетки хиляди футболни фенове на Шотландия пристигнаха в Мюнхен със самолети, влакове и автомобили, пеейки, пиейки бира и организирайки весело парти в южния германски град часове преди началото на Евро 2024, в което техният тим ще играе с домакина Германия.

На площад Мариенплац в центъра на града привържениците занимаваха сервитьорите с поръчки за напитки, като отделяха само почивка, за да станат и да пеят "Цветето на Шотландия", когато група гайдари започнаха да свирят химна.

Шотландия започва кампанията си срещу Германия в петък в Мюнхен, където ще се надява на успех, който може да им помогне да преминат груповата фаза за първи път от 11 турнира.

Германските власти, цитирани от "Екип" и "Дейли Телеграф", твърдят че повече от 100 хиляди шотландски привърженици пристигат за мача на откриването, както и за следващите срещи на техните любимци. Мнозина признаха, че са дошли без билети, предпочитайки да се отправят към фензони или заведения.

Каква е обстановката в Германия преди старта на първенството - чуйте от коментара на кореспондента на БНР Капка Тодорова в звуковия файл. 
По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна