Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешамбо спечели US Open в голфа след грешки на Макилрой

Брайсън Дешамбо е прегърнал трофея си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американецът Брайсън Дешамбо спечели втори мейджър трофей в кариерата си след изключително драматичен успех на Откритото първенство на САЩ в Пайнхърст., което бе с награден фонд 21,5 милиона долара.

Четирикратният мейджър победител Рори Макилрой трябваше да преглътне една от най-болезнените си загуби, след като допусна две елементарни грешки в последните четири дупки, за да завърши с един удар зад Дешамбо.

Американецът, шампион в турнира от 2020 година, започна последния ден като лидер, но страхотната игра на Макилрой, включително четири бърдита в рамките на пет дупки, му позволи да дръпне с два удара начело в класирането, само пет дупки преди края. Нервите на северноирландеца не издържаха и той допусна две груби грешки, включително и на последната дупка, докато Дешамбо запази хладнокръвие и се измъкна от трудна позиция в последната дупка, за да грабне трофея.

Така Макилрой за втора поредна година завършва на второ място на  US Open, като той има шест поредни финиша в топ 10 на турнира от 2019 насам, но без да спечели титлата. "Тези грешки ще преследват Рори до края на живота му", обяви британската голф легенда сър Ник Фалдо. "Съчувствам му, той ще е съсипан. Това бе невероятен финал", допълни Фалдо.

"Рори е един от най-добрите в историята. Да успея да преборя такава легенда е специално. Никога не бих пожелал на съперник да направи такава грешка на последна дупка, но късметът бе на моя страна", коментира щастливият Дешамбо.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени