Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно поправят тревната настилка на стадиона във Франкфурт

Така изглеждаше настелката вчера преди мача Англия - Дания.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След мача между Англия и Дания на европейското първенство по футбол, изигран снощи на терен, пострадал от няколко дни валежи от дъжд, УЕФА обяви, че работи по "специфични проблеми" за подобряване на качеството на тревното покритие.

Франкфурт бе засегнат от постоянни валежи през седмицата и покривът на "Валдщадион" беше затворен за 24 часа преди началото и по време на мача в четвъртък, за да се предпази теренът, който беше използван през целия сезон от германския Айнтрахт.

Чимове от тревна настилка бяха изринати по време на равенството 1:1 между Англия и Дания, а няколко футболисти се подхлъзнаха на влажната трева.

"Въведен е подробен план за поддръжка и за справяне със специфични проблеми, както и допълнително подобряване на качеството преди предстоящите мачове на стадион", казаха от УЕФА в изявление.

Отборът на Германия трябва да изиграе там мача си срещу Швейцария в неделя. Франкфурт ще приеме и срещата Словакия - Румъния в сряда и осминафинален мач на 1 юли.

УЕФА разполага с резервни настилки, готови да бъдат използвани, когато е необходимо. Настилката на тренировъчния стадион на Швейцария беше подновена тази седмица след подадена официална жалба.

От централата заявиха, че нейните експерти на терен "са установили, че общата оценка на терена във Франкфурт се е подобрила последователно през предходния сезон".


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна