Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психологът Ваня Митева "За силата на EMDR": Как да овладееш негативните емоции?

В днешния епизод на психологическия видеокаст "Двете страни на монетата" – реални истории на реални хора, който БНР излъчва съвместно с журналиста София Владимирова и психолога Ани Владимирова, ще се срещнете с Ваня Митева - един от най-успелите психолози на световно ниво, която ще говори "За силата на EMDR"!

Ваня Митева е регистриран психолог (Нова Зеландия и България). Тя е супервайзър, ЕМДР Консултант (ЕМДР Асоциация Австралия и ЕМДР Интернационална, САЩ), и ЕМДР Обучител. Тя е член на Комитета по акредитиране и стандарти към ЕМДР Асоциация Австралия. В миналото е била член на борда на директорите на ЕМДР Асоциация и Президент на ЕМДР.

EMDR в превод на български означава "Десенситизация и Повторна Преработка на Информация посредством Движение на Очите".

През 1987 година д-р Шапиро случайно открива, че движението на очите по определен начин, облекчава негативната емоционална симптоматика.

EMDR е призната от Световната здравна организация през 2013 година за един от двата най-ефективни методи за работа с ПТСР (посттравматично стресово разстройство), основани на научни доказателства. Помогнала е на милиони хора, включително на принц Хари за преодоляване на травматичните му спомени.

В епизода Ваня Митева ще разкаже за личния и професионален път, които са я отвели до другата страна на света и върховете на професионалната реализация:


По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна