Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топалова след победата: Играх много добре

Гергана Топалова
Снимка: Иво Димитров

Втората ни ракета в женския тенис Гергана Топалова не скри задоволството си след като стигна до финалния трети кръг на квалификациите на Уимбълдън.

Тя победи рускинята Анастасия Завадска с категоричното 6:0, 6:2 и днес ще играе срещу унгарката Пана Удварди, бивша тенисистка от топ 100, а сега 134-а в ранглистата.

„Играх много добре мисля. Не усещах напрежение в мача срещу рускинята“, заяви 24-годишната пловдивчанка за БНР от Лондон.

Тя си осигури 30 точки за световната ранглиста, където е номер 239 сега.

Топалова обясни и на какво се дължи добрата ѝ игра на тревата в Роухемптън, след като преди това беше изиграла само една среща „на зелено“ на турнир в Италия.

„Дойдох още в петък в Англия и се опитах да направя възможно най-много тренировки, за да свикна с настилката и явно се получи добре“, допълни Гергана.

Ако успее да спечели и днес на Уимбълдън, тя ще стане 13-ата българка в основната схема на турнир от Големия шлем. Другите са Мария Чакърова, Любка Радкова, Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, Елена Пампулова, Павлина Стоянова, Любомира Бачева, Мария Гушева, Цветана Пиронкова, Сесил Каратанчева и Виктория Томова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна