Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златко Далич остава начело на Хърватия

Златко Далич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на хърватския национален отбор Златко Далич остава на поста въпреки отпадането на отбора още в груповата фаза на eвропейското първенство по футбол, обяви президентът на централата Мариян Крущич.

Договорът на Далич така или иначе изтича през юни 2026 година, а Бордът на федерацията не е имал и най-малко колебание дали той ще го изпълни докрая или не.

"Той е нашият старши треньор и ще продължи да води националния отбор на Хърватия. Всички в Борда го коментирахме и се съгласихме с тази позиция. Пред него сега е задачата да подготви и да класира отбора за iветовното първенство в Северна Америка", заяви още президентът на хърватския футболен съюз (ХНС) Крущич.

Далич е начело на "ватрените"  от 2017 година, като първоначално беше избор на предишния президент на ХНС Давор Шукер. Под ръководството на Далич тимът завърши втори на световното първенство през 2018-а в Русия, трети на следващото в Катар през 2022-а , има и едно второ място в Лигата на нациите миналата година, а също така класира страната си за две Европейски първенства.

Също така президентът на федерацията Крущич коментира и бъдещето на голямата звезда Лука Модрич.

"Много се надявам той да остане в националния отбор. Надявам се той да бъде нашият капитан в Лигата на нациите, която ни очаква и в световните квалификации. Разбира се, той си решава за себе си. Но нашата позиция е ясна – ние го искаме, ако ни пита нас", завърши Крущич.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна