Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С изложба и книга отбелязват един век лека атлетика в България

Снимка: БТА

Пътуваща из страната изложба и представяне на юбилейна книга ще бъдат част от събитията, с които Българската федерация по лека атлетика ще отбележи стогодишнината на Царицата на спортовете у нас.

Изложбата ще бъде открито този уикенд във Велико Търново и ще съвпадне с провеждането на националния шампионат на лека атлетика. Тя ще остане там в продължение на няколко седмици, след което до края на годината ще сменя локацията си в зависимост от това къде се провеждат състезания от вътрешния календар. 

"Идеята ни е в София изложбата да бъде в Националната спортна академия, както и в градинката пред Народния театър "Иван Вазов", В нея ще има снимки на нашите олимпийски медалисти, както и на тези от световни и европейски първенства", посочи председателят на БФЛА Иван Колев.

"До края на годината ни предстоят Световен шампионат за юноши и девойки под 20 години, европейски шампионат за юноши и девойки под 18 години, Балканиади за юноши и девойки, така че календарът е достатъчно богат. Имаме много силно младо поколение и трябва да създадем най-добрите възможни условия за нашите млади атлети", добави Колев.

"Ние във федерацията готвим една книга по повод стогодишнината. Тя ще излезе в края на годината. Тук, на всички пресконференции, които са част от инициативата, слагаме книгата на Григор Христов, която бе написана за 80-годишнина на българската лека атлетика. Разбира се, ще подарим по една книга на Мирела и на г-жа Благоева", каза координаторът на БФЛА Антон Бонов. 

През цялата година ще продължат и срещите с най-големите български лекоатлети, като в днешната пресконференция участие взеха две от най-големите имена в историята на скока на височина в България - олимпийските медалистки Йорданка Благоева и Мирела Демирева.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна