Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФК Левски подписа с вратар от Хърватия

Матей Маркович
Снимка: ПФК Левски

ПФК Левски привлече в състава си вратаря Матей Маркович, съобщиха от футболния клуб.  Контрактът с хърватския страж е за следващите три сезона до лятото на 2027 година. Той пристига на "Герена" от изпадналия от хърватския елит НК Рудеш.

Маркович е роден на 22 юли 1996 година в Загреб. Започва тренировки в Детско-юношеската школа на хърватския Дубрава, след което преминава през Академиите на Текстилац (Равнице), Радник Сесвете, Кроация Сесвете и Загреб, с който подписва и първия си професионален договор през 2013 година. През лятото на 2015 година преминава в друг хърватски клуб Рудеш. Година по-късно подсилва ХАШК (Загреб), с чийто екип изиграва 13 мача. През лятото на 2017 година става част от босненския Челик (Зеница), където записва 19 мача. Година по-късно облича екипа на друг местен тим ФК Крупа, записвайки 21 мача. 

През юли на 2019 година преминава в трети босненски клуб - ФК Сараево, с който печели шампионската титла на страната, а през лятото на 2020 година е трансфериран в словашкия Земплин (Михаловце), където изиграва 25 мача. От началото на 2022 година е част от гръцкия Левадиакос, с чийто екип записва 29 мача и печели шампионската титла на местната втора дивизия и промоция в елита. През лятото на 2023 година се завръща в Хърватия, където отново облича екипа на Рудеш, изигравайки 25 мача, в два от които не допуска гол.

Маркович ще се конкурира за титулярното място на вратата на "сините" с Пламен Андреев и Иван Андонов.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна