Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2023": Милена Добрева е "Музикален педагог на годината"

| Интервю
3
Проф. Сава Димитров връчи наградата на Милена Добрева
Снимка: Ани Петрова/БНР

В предаването „Алегро виваче“ по "Хоризонт" започна поредица от срещи с носителите на призове в допитването „Музикант на годината 2023“. Галаконцертът се състоя на 31 май 2024 г. в Първо студио на БНР.

Милена Добрева отдава силите си като преподавател изцяло в родния си Бургас - от 2011 до 2017 г. работи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, а от 2021 г. е част от учителския екип в Центъра за подкрепа на личностното развитие в града. 

През 2003 г. Добрева основава Детската вокална формация „Морски песъчинки“. По-късно, през 2015, се появява и вокалният ансамбъл "Фортисимо", двукратен носител на приза "Ансамбъл на годината" в анкетата на "Алегро виваче". И двата състава печелят купища награди на престижни наши и световни конкурси. През 2023 г. това са Гран при на Международния хоров конкурс "Voices for Peace" в Перуджа, където Милена Добрева е удостоена с грамота за най-добър диригент; формациите спечелиха две шампионски титли и златни медали на "Гран при на нациите" в Швеция, както и много призови награди на национални и международни конкурси в България. 

От 2018 г. Добрева е диригент и на смесения хор „Родна песен“ към Община Бургас. Като венец на нейната всеотдайност са почетните титли „Учител на годината“, „Бург на годината“ и Почетен гражданин на Бургас. 

В колекцията ѝ вече е и титлата „Музикален педагог на годината“.

За емоциите от работата с младите певци и от награждаването ѝ Милена Добрева разказа в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". 

Чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна