Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм подписа с тийнейджър от Лийдс

Арчи Грей ще носи екип с номер 14.
Снимка: Tottenham Hotspur

Тотнъм осъществи трансфера на тийнейджъра Арчи Грей от Лийдс. 18-годишният полузащитник пристига в северен Лондон в сделка от порядъка на 25-30 млн. паунда, като Джо Родон, който прекара миналия сезон под наем в Лийдс, ще премине на „Еланд Роуд“ за постоянно в обратната посока с договор за четири години.

Грей парафира шестгодишен контракт с Тотнъм и ще носи фланелка с номер 14.

„Шпорите“ спечелиха битката с градския си съперник Брентфорд за подписа на таланта, след като Лийдс отхвърли първоначална оферта от 35 млн. паунда от „пчеличките“ в събота, независимо че Грей имаше „зелена светлина“ да мине медицински прегледи в тима на Томас Франк. Но 18-годишният футболист преминава в Тотнъм, където ще играе и в евротурнирите след класирането на лондончани за Лига Европа. 

Младежкият национал на Англия до 21 г. е второто ново попълнение на мениджъра Анге Постекоглу след Тимо Вернер, който ще играе под наем от РБ Лайпциг.

„Когато Тотнъм се появи с оферта и имах възможността да играя в Шампионска лига и в Лига Европа тази година, нямаше как да им откажа. Познавам много от младите момчета тук и искам да бъда част от този голям проект на Анге. Няма да ви лъжа – голям фен съм на Селтик, така че аз и моето семейство го обичаме. И той е основна причина да съм тук, защото да играя под ръководството на голям мениджър е нещо много важно за мен. Имам още много какво да уча, защото съм само на 18“, сподели Грей пред сайта на "шпорите".
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна