Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето в петък: Слънчево, температурите до 28°-33°

Снимка: БГНЕС

В петък, 5 юли, ще преобладава слънчево време. Главно над Източна България ще е с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, сочи прогнозата на НИМХ.

Вятърът все още ще е със западна компонента, предимно слаб. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София - около 28.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, предимно купеста и на отделни места ще превали.

Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има и купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 27-29 градуса.

Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 12 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 46 мин. и залязва 21 ч. и 19 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна