Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима депутати напускат ПГ на "Величие" – групата им се разпада

Снимка: Партия "Величие"

Шестима депутати от  "Величие" са подали заявление за напускане на парламентарната група. Това са  Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова.

Така на практика парламентарната група се разпада и престава да съществува, тъй като изискването, за да бъде формирана група, е да има минимум 10 народни представители.

"С  една дума - това е загубеното доверие от наша страна в лицето на ръководството на парламентарната група. Научихме от медиите, че са ни били предлагани празни чекове. Уверявам ви това не се е случвало на никого от нас. Липсата на яснота по този въпрос също породи недоверие", обясни причината за разпада на ПГ на Величие депутатът Красимира Катинчарова.

По-рано днес възникна и още един спор. Николай Марков съобщи, че депутати са били затворени за няколко часа в помещение без телефони от Ивелин Михайлов. Дарин Георгиев потвърди тази информация.

"Да бях там бях там в качеството си на това да се уверя, че няма да последват някакви по тежки неща за хората, които са били привикани там. Водеха се разговори за това как е гласувано", каза Георгиев.

Една от напусналите Юлиана Матеева отрече.

"Лично аз, предполагам и колегите ми ще го потвърдят, под никаква форма не сме били насилени да отидем някъде и да бъдем заключени, противозаконно лишени от свободата си там. Това е категорично невярно твърдение", заяви тя.

Депутатите от "Величие" се разминаха и  в твърденията дали това е краят на политическата формация.

Дарин Георгиев обяви, че това е краят на партията.

"Аз не бих направила такива прибързани заключения, защото партия величие не приключва с наличието или целостта на парламентарната група или не", контрира Красимира Катинчарова. 

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна