Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара над Стара Загора

Снимка: Десислава Крачололва

Два хеликоптера се включиха в гасенето на пожара северозападно от Стара Загора. Вода те пълнят от езерото на Старозагорските минерални бани. 

Екипажи и хеликоптери от състава на 24-та авиобаза – Крумово на Военновъздушните сили оказват помощ . Вертолет AL Cougar излетя в 09.52 ч., а Ми-17 – в 09.57 ч. за мястото на огъня.

Обстановката остава сложна. Частичното бедствено положение остава в сила. Работи се денонощно.

Посоката на пожара е към село Пряпорец, като горят короните на дърветата, което изключително много затруднява гасенето. На място са всички свободни екипи на пожарната. Мини Марица Изток и ТЕЦ "Марица изток 2 " подпомагат с хора и техника. 

Към този момент в района горят 6 активни огнища. Няма пострадали хора, изгоряла е една къща. В гасенето се включиха военни, служители от Държавно горско стопанство и близо 200 доброволци.

За координация на работата между отделните екипи на място работят комисар Стоян Колев, областният управител Методи Марков и кметът Живко Тодоров, заедно с неговия екип. 

Очаква се служебният премиер Димитър Главчев, заедно с министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да посетят засегнатия от пожара район. 


По публикацията работи: Николета Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени