Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава битката с огъня край пернишкото село Расник

Снимка: СЗДП-Враца

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. Целият наличен състав на Пожарната е на място. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов.

Рамо до рамо с огнеборците са горски служители,аварийно –спасителното звено в община Перник, доброволното формирование „Протожер”. Помагат и много доброволци от Расник и съседните села.

Все още не е овладян пожарът. Силният вятър е пренесъл огъня в посока Вискяр планина, където в момента са насочени всички усилия, каза регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Теренът е трудно достъпен, има и вятър, което затруднява още повече работата на екипите. Правят се просеки, за да се пресече огънят.

Изгорял е и параклисът над село Расник. Към момента няма яснота как е възникнал пожара. Всичко, което беше възможно да мобилизираме сме мобилизирали, заяви областният управител Людмил Веселинов, който заедно със зам. кмета на Перник Мирослав Стоицев са на мястото на

Изпратени са и линейки за оказване на първа помощ, ако това се наложи.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна