Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойна нощ след пожара в Дълбоки

Три противопожарни екипа са останали на мястото на пожара в село Дълбоки през нощта, всичко е спокойно. 

"До обяд ще се постараем да оценим щетите и да преценим дали ще остане дежурен екип, който  да следи да не се разпали някое от огнищата. Вчера ситуацията беше тежка - за по-малко от половин час се разви огънят от село Оряховица към село Дълбоки", каза в ефира на Радио Стара Загора областният управител на Област Стара Загора Методи Марков.  

Основната версия за причина за пожара, по която се работи е, че голяма змия се е промъкнала в един от трафопостовете в село Оряховица  и е  предизвикала късо съединение, откъдето тръгва огънят. 

В село Дълбоки  вечерта е преминала спокойно, каза кметът Марина Станчева. Една жена е напуснала дома си превантивно, заради задимяване.

Частично е изгоряла една къща в селото. 

"Най-критичният момент вчера беше когато се виждаше, че пожарът приближава към домовете на хората и когато видяхме, че вятърът го обърна към Балкана. Но бързата организация на екипите на общината, пожарната, горското стопанство, на доброволците, предотврати разрастването. Много доброволци от селото се включиха. Предстои ни тежък период на възстановяване, но най-вайното е, че не пострадаха хора", каза кметът на село Дълбоки.


По публикацията работи: Димитрина Николова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна