Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без български спринтьори на финала на 100 м на СП до 20 г. в Лима

Радина Величкова даде десето място в полуфиналите.
Снимка: БТА

Българите Христо Илиев, Никола Караманолов и Радина Величкова не успяха да се класират за финалите на 100 метра на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в перуанската столица Лима.

Двамата най-силни български спринтьори при юношите – Христо Илиев и Никола Караманолов регистрираха предни позиции в полуфиналите на 100 метра. Илиев зае трето място в първия полуфинал при юношите с 10.52 секунди, а Караманолов завърши седми в третия полуфинал с резултат 10.63 секунди. Времената им обаче не бяха достатъчни за класиране сред финалистите и в общото класиране Христо Илиев се нарежда десети, а Никола Караманолов - 17-и.

Тайландецът Пурипол Бонсон оглави класирането с 10.30 секунди в полуфиналите, колкото записа и Брадли Нколана от Република Южна Африка.

Илиев и Караманолов ще продължат участието си на световното първенство с щафетата 4х100 метра заедно с Християн Касабов и Радостин Миленов.

Христо Илиев ще участва и в спринта на 200 метра, където ще преследва резултат под 20 секунди.

Европейската шампионка за девойки под 18 години Радина Величкова също се представи достойно в сериозната конкуренция и се четвърта в полуфиналната си серия на 100 метра на шампионата в Пери с резултат 11.68 секунди. 

16-годишната българка беше сред най-младите участнички в полуфиналите заедно с 15-годишната китайка Юйцзе Чън и зае десето място в общото класиране.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна