Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов: Всички трябва да работим заедно

Георги Иванов
Снимка: БТА

Президентът на БФС - Георги Иванов, изгледа на живо от стадион “Христо Ботев” в Пловдив победата на България срещу Северна Ирландия с минималното 1:0 в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. Той коментира пред канала във Facebook на футболния клуб Ботев (Пловдив), който е собственик на стадиона, за цялостното му мнение относно представянето на националите.

Първата тема, която засегна, бе тази за казуса със съдиите, който възникна през последния месец.

“Моята идея е всички отбори да бъдат равнопоставени, съдифутбол

ите да са хората, които да взимат правилните решения и да не са главните действащи лица и да решават мачовете в полза на единия или другия отбор. Съдийството трябва да е безпристрастно, което е най-важното за една среща”, започна Иванов.

Функционерът проговори и за състоянието на терена на "Колежа", което не бе в оптималната си форма в последните шампионатни кръгове от efbet Лига, заради което местният Ботев временно се премеси на клубната база в пловдивския квартал Коматево.

“Аз благодаря на ръководството на Ботев, те направиха така че да се чувстваме като домакини. Теренът, който имаше проблеми преди две или три седмици, в момента е перфектен, и ние можем само да им благодарим за това, което правят за нас”, сподели президентът на БФС.

Ръководителят на футболната ни централа бе запитан и за доверието, което е успял ад изгради сред някои от авторитетните личности, свързани с любимия спорт, като той заяви, че това за него е голяма отговорност.

“Когато говорим за българския футбол, ние всички заедно - президенти на клубове, Българския футболиен съюз, трябва да работим заедно за доброто на българския футбол, за да стигнем до решението и до начина, по който трябва да работим, за да имаме по-добри футболисти в националния отбор, още повече да се развиват клубовете, защото е важно един клуб не само как се развива на терена, но как се развива извън футболните неща. Така че съм за цялостната политика на футболния съюз, която заедно с клубовете, които са наши партньори - да работим, гледаме в една посока, добави спортният функционер.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна