Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 14 септември отбелязваме Световния ден за информираност за атопичeн дерматит

Снимка: Асоциация "Грижа за пациента"

Асоциация "Грижа за пациента" и Асоциация на пациентите, активни в здравеопазването ще отбележат Световния ден за информираност за атопичния дерматит на 14 септември от 11:00 часа в зала SOHO.

У нас близо 200 000 възрастни и 400 000 деца живеят с атопичен дерматит и имат нужда от ежедневна грижа и подкрепа, за да се контролира състоянието им. Българските пациенти с тежък атопичен дерматит вече могат да имат спокоен сън и пълноценно ежедневие с помощта на съвременните терапии, казват експертите.

Участници във форума ще бъдат доц. Гриша Матеевдерматолог, председател на Българското дерматологично дружество, доц. д-р Жана Казанджиева, дерматолог, председател на Секцията по дерматоалергология към БДД, д-р Нейко Нейков, невролог, специалист по медицина на съня, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Анета Драганова, председател на АПАЗ, д-р Захариева, дерматолог, в ДКЦ 28 София, Елена Цонева – Папуджиева от Асоциация "Грижа за пациента" и пациенти.

Сред по-важните теми са:

- Диагностика и съвременни терапии за тежките форми на атопичен дерматит

- Какви са нарушенията на съня, причинени от заболяването и как могат пациентите да се справят с тях

Ще бъде представена и телефонната линия за пациента с атопичен дерматит, както и нов онлайн инструмент “АТОПИМЕТЪР“, с който пациентите могат да разберат до колко болестта влияе на ежедневието им.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна