Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар гори край плаж Каваци (ОБНОВЕНА)

| обновено на 14.09.24 в 17:15

Изключително сложна остава ситуацията с пожара, разразил се по-рано днес край плаж "Каваци", община Созопол. Горят сухи треви и храсти. Сигналът е подаден около 14:30 часа днес. 

Огънят е обхванал и гориста местност в района на бивше подделение на министерството на отбраната. Заради силно задимяване е затворен вътрешния път свързващ Созопол с местността „Каваци“. Евакуирани са всички хора в района. 


Обстановката е изключително сложна заради високите температурри, вятърa и сухите треви и храсти в райна. На този етап не може да се каже каква територия е обхванал пожара. Огънят е тръгнал от хотел на къмпинг „Каваци“, но причината към момента не е изяснена. 8 противопожарни екипа и над 20 огнеборци се борят с огнената стихия. 

"На терен сме и работим, успяхме да спасим хората в магазина, но остават евакуирани.", каза за БНР Бургас кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Той уточни, че гори и гората на бившите казарми:

"Така е с безстопанственото палене на огъня. Не виждам как пожарът ще бъде загасен до довечера, вятърът е много силен."

Димът от пожара се вижда от далечно разстояние. Директорът на регионалната пожарната служба ст.комисар Николай Николаев ръководи действията по гасенето на огъня.




По публикацията работи: Християна Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна