Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Ганев: Волейболен клуб Драгоман показа как трябва да се популяризира нашият спорт

Президентът на БФ Волейбол откри турнира за "Купата на кмвета" в Драгоман
Снимка: Община Драгоман

Женският отбор на "Левски София"  спечели предсезонния турнир за Купата на кмета на Драгоман. "Сините" се наложиха и над трите си съперника - ЦСКА, Славия и отбора на домакините.


Турнирът беше организиран в чест на официалното представяне на най-новият клуб в женския ни волейбол - ВК Драгоман. Надпреварата беше открита от легендата на българския волейбол и президент на Българската федерация Любо Ганев.

„Искам да изкажа специални поздрави на клуба, специални поздравления на кмета за тази помощ, която оказва и за тази инициатива. Искам да кажа на всички други по-стари клубове да вземат пример от клуба на Драгоман. Да вземат пример как се прави представяне и популяризиране, защото виждаме всичките тези неща, които са направени за феновете - фланелки, сувенири. Ние трябва да промотираме спорта, а отборът и клуба на Драгоман показват, че това е правилния начин“, сподели специално за БНР Любомир Ганев – президент на Българската федерация по волейбол.


„Аз съм много щастлива, защото ние трябва да разрастваме географията на волейбола в България. Колкото повече такива клубове има, които искат да направят нещата така както трябва да се правят, ние ще помагаме. Спортът няма как да се развива  без помощта на местите власти, без помощта на държавата, без помощта на фирмите, които са в съответния регион. Не може без помощта на бизнесмените, които готови да направят нещо благородно за своя град и за своята община, защото спортът е социална дейност. Показали сме, че волейболът е един от най- добрите колективни спортове. Ние съвместяваме не само спорта, съвместяваме училището, образованието т.е. точно тази социална дейност. Това е правилният начин. Откакто аз съм президент на федерацията съм се срещнал с над 60 кмета, като винаги съм ги молел, където има волейболен клуб да помагат с каквото могат. Това е пътят, това е начина на развитие. Този път много ясно е показан в Италия, в Полша, и ние трябва само да го следваме. Отправям апел към всички клубове, към всички кметове – помагайте си и се  поддържайте. Пазете си кметът на Драгоман, защото са малко такива като него“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна