Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски е погасил близо 16 млн. лева задължения, остават 4,5 млн.

Мило Борисов (вдясно) е новият член на Надзорния съвет на Левски
Снимка: БГНЕС

Левски е погасил общо 15,7 милиона лева по задължения към НАП, Столична община доставчици от началото на 2023 година до днес. Това обявиха от клуба след края на днешното Общо събрание.

След края на събранието членът на Управителния съвет на клуб Борислав Георгиев изнесе пред медиите данни за финансовото състояние на клуба. "Клубът се намира в една относителна финансова стабилност. Към края на миналата година постигнахме разсрочването на задълженията ни към НАП, което беше толкова дълго очаквано, както и разсрочване на задълженията към Столична община. Тази година през месец април и месец юни успяхме да изплатим всички главници към НАП и Столична община. Към НАП - 5,6 млн лева (за 2023); 6,2 млн (за 2024); над 1,4 млн към Столична община (за 2024); през тези две години над 2,5 млн. лева към доставчици, клубът не дължи нито един лев на доставчици. Общият размер на тези плащания е 15,7 млн. лева. Остават само начислените лихви, които ще бъдат изплащани до края на 26-та година. Общите задължения, които са единствено лихви, са в размер на 4,58 млн. лева. В момента клубът не трупа никакви задължения, текущите се изплащат своевременно и от много време клубът не е заплашен от несъстоятелност", обясни той.

"Приходите към края на 2023 са около 20 млн. лева. Очакваме към края на годината приходите да нараснат към 34 млн. лева, което е значително увеличение и сигурен знак за икономически растеж и потвърждаване тенденцията за финансова стабилност на клуба", каза Георгиев и допълни, че са планирани ремонтни дейности по Детско-юношеската школа на клуба.

Георгиев изтъкна, че финансовите успехи на Левски се дължат на всички треньорски ръководства от Станимир Стоилов насам, както и на феновете на Левски.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени