Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шумен победи Ямбол на Черномореските игри във Варна

Снимка: БТА

Отборът на Шумен спечели третото място на провеждащите се във Варна Черноморски игри по баскетбол. В мач за третото място момчетата на треньора Янко Янков надделяха на отбора на Ямбол с 97:75. За победителите Бено Зечич завърши с "трипъл-дабъл" от 14 точки, 11 борби и 13 асистенции. За Ямбол Бенджамин Стивънс завърши с "дабъл-дабъл" от 10 точки и 13 борби.

Символичните гости от Шумен започнаха по-добре срещата и успяха да натрупат аванс в началото на първата четвърт. Домакините в днешния двубой допускаха доста грешки в началото, но в края на първия период успяха да стопят пасива си. Шумен взе първата част с 22:20. И през втората четвърт играчите на Шумен започнаха по-добре и след около две минути и половина игра преднината им стана 10 точки при 31:21. В средата на втория период символичните гостите имаха аванс от 13 точки при 41:28. Три минути преди почивката Шумен поведе с 18 точки при 49:31, а на полувремето резултатът бе 52:38 за символичните гости в мача. 

След почивката отборът на Шумен успяваше да поддържа преднина от над 10 точки. Около 2 минути и 50 секунди преди края на третата част тимът на Ямбол успя за намали изоставането си до 9 точки – 57:66. В самия край на третата част домакините успяха да намалят още повече изоставането си и преди решителната последна четвърт губеха с 8 точки – 63:71. След четири минути игра през последната част тимът на Ямбол успя да намали пасива си до 7 точки – 70:77, а малко по-късно и до 6 – 72:78. Силите на Ямбол обаче не стигнаха за обрат и Шумен спечели мача с 97:75 и съответно третото място на Черноморските игри.

По-късно днес е финалът в турнира между домакините от Черно море Тича и пловдивския Академик Бултекс 99.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна