Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев обеща зрелищен двубой, в който да спечели

Кубрат Пулев (вдясно) гледа Махмуд Чар.
Снимка: БТА

Надявам се на един зрелищен двубой, в който да изляза победител. Това заяви най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев на днешната пресконференция в хотел "Маринела" преди мача за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA) с носителя на пояса Махмуд Чар.

Двамата ще се изправят на ринга на 7 декември в зала "Арена 8888 София". 

Кубрат трябваше да се изправи срещу Чар по-рано през годината на 30 март, но съперникът му се отказа заради контузия на бицепса. Вместо това, по-големият от братя Пулеви се би с украинеца Игор Шевадзуцкий. 

„Дълго време му дадохме като почивка, тъй като той имаше нужда от такава заради контузията. Оказа се, че наистина е контузен. Направили са му козметична процедура. Факт е, че минаха шест месеца. Смятам, че е достатъчно. Самият той каза, че е добре и че тренира. Публикува си снимки от фитнеса. Сложихме дата 7 декември, за да може и двамата да имаме необходимата подготовка за този мач. Надявам се да стане един двубой, който ще е доста зрелищен и естествено аз да победя. За мен е важно победата и да зарадвам българската публика. Държах много мачът да е в България. Винаги се радвам, когато се бия тук. Самата публика допринася много в мачовете“, започна Кобрата, който добави по адрес на Таков следното:

„Треньорът е като втори баща в бокса. Да не говорим, че някои от момчетата нямат бащи. Никога не съм забравял нито един треньор, естествено в това число влиза и Мишо Таков. Той е човекът, който е видял целия ми житейски и професионален път. Говорим за 20 години, плътно до нас. Ще използвам момента да благодаря на Мишо Такъв за всички тези години и ще продължим да се подкрепяме винаги“.

Относно предстоящия сблъсък на 7 декември, Пулев сподели, че Чар няма с какво да го изненада.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени