Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха 130 000 къса цигари, скрити в тайник на кола на Дунав мост

4
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари са открили 130 000 къса цигари, скрити в тайник на кола. Проверката е извършена на Дунав мост – Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

Водачът е бил румънски гражданин, пътуващ от Гърция. Митническите инспектори насочили автомобила за щателна митническа проверка, при която установили , че чрез допълнително обособена ламарина е изграден двоен под.

Така установеният тайник е разделен на различни нефабрични кухини, покрити с капаци за достъп. След премахването им митничарите открили общо 6 500 кутии (130 000 къса) цигари без български акцизен бандерол.

Те са били иззети, като по случая е образувано досъдебно производство. За наличието и използването на тайник на проверяваното лице е бил съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.

Контролните действия били извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.




Снимки: Агенция "Митници"

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени