Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС против изграждането на нови бежански центрове в София

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ
Чуй новината! Чуй новината:

ГЕРБ-СДС ще поискат Столичният общински съвет да отмени решението за изграждане на бежански центрове в районите "Витоша" и "Оборище". Предложението за това е на председателя на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева.

"Многократно предупредих, че решения, взети на тъмно, без публично обсъждане за изграждане на центрове за бежанци, макар и непридружени деца и младежи, ще доведе до обществено напрежение, на което бяхме свидетели и снощи в кв. "Княжево". Стотици граждани на столицата протестираха против изграждането на тези два центъра след като за пореден път управляващите от ПП-ДБ-СС пренебренаха мнението на хората", обясни Тагарева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

"Жителите на "Княжево", които снощи бяха по улиците го направиха, защото след 3 месеца разбират с тревога, че до домовете им ще се изграждат центрове, за каквито от ГЕРБ-СДС отдавна говорим, че трябва да бъдат извън градска среда, какъвто е и европейският модел", посочи още тя.

Тагарева не е съгласна с подхода, чрез който беше наложено това решение и затова инициира да бъде отменен доклада за изграждането на два центъра за бежанци на територията на столичните квартали "Витоша" и "Оборище".

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна