Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Двете страни на монетата" ни среща с Кристияна, която вдъхновява със силата си на духа

В този епизод на подкаста "Двете страни на монетата", който БНР излъчва съвместно с  психолога Ани Владимирова и журналиста София Владимирова, ни очаква емоционален и вдъхновяващ разговор с изключително талантливата Кристияна – графичен дизайнер, чиято история ще докосне всеки.

Криси, както я наричат приятелите ѝ, разказва откровено за живота си и за една от дълбоките причини, поради която е потърсила помощта на Ани Владимирова – сянката на смъртта и как тя променя начина, по който възприема живота. В епизода се разглеждат теми, свързани със загубата, справянето с трудните емоции и начините, по които изкуството може да бъде лечебно за нашето ментално здраве.

Кристияна споделя как арт терапията й е помогнала да намери вътрешен баланс и да преодолее житейските предизвикателства. Тя разкрива защо се е насочила към този метод и как изкуството може да бъде силен инструмент за изразяване на емоции, които трудно намират думи. 

Не пропускайте този епизод, в който Криси ни показва как изкуството може да бъде не просто професия, а път към емоционалното и психично здраве. 

Как да се справяме с трудностите на живота? Как можем да преобразуваме болката в творчество? Това са само част от въпросите, на които търсим отговор в разговора с талантливия графичен дизайнер и арт терапевт.

След епизода Кристияна продължава да конструира живота си наново, започвайки нова работа и развивайки собствена арт терапевтична практика.


По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна