Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ига Швьонтек взе известно име за треньор

Ига Швьонтек
Снимка: Ройтерс

Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек включи белгиеца Вим Фисет към треньорския си екип, съобщи 23-годишната полякиня.

Фисет е бивш треньор на тенисистки като Наоми Осака, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка.

Петкратната шампионка в турнирите от Големия шлем се раздели по-рано този месец с треньора Томаш Викторовски след тригодишно сътрудничество.

Викторовски се присъедини към екипа на Швьонтек преди сезон 2022 и работеше с нея по време на спечелването на четири от петте й титли от Големия шлем, включително трите триумфа на Откритото първенство на Франция.

"Щастлив съм на обявя, че Вим Фисет се включва в нашия тим", написа Ига Швьонтек в социалната платформа "Екс".

"Както знаете, вече се подготвям за финалите на WТА, но перспективата ми както винаги е дългосрочна, а не краткосрочна. Казвала съм много пъти, че кариерата ми е маратон за мен, а не спринт. Действам и взимам решения именно с този подход. Искам да кажа, че съм много развълнувана и очаквам с нетърпение да работя с Вим. Той изглежда има страхотно отношение, визия и огромен опит на най-високо ниво в тениса. Винаги е ключово да опиташ и да се опознаете по-добре, но ние направихме добър старт и нямам търпение скоро да се състезавам", добави Швьонтек.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна