Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арате: Искам в националния 30 боксьора, но зависи и от федерацията

Жоел Арате
Снимка: БТА

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс при мъжете Жоел Арате каза, че е доволен от представянето до момента на състезателите на Европейското първенство до 23 години, което се провежда в столичната зала "София".

България ще има двама финалисти на шампионата в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов, които достигнаха до мачовете за титлата съответно в категория до 60 и до 75 килограма.

"Няма как да не бъда доволен, когато имаме двама финалисти. Разбира се, те можеше да бъдат и повече, но и това не е малко", каза пред БТА Арате.

"Съжалявам за това, което се случи с Румен Руменов, чийто полуфинален мач в категория до 67 килограма бе прекратен заради аркада. Мисля, че Микита Горбатенко (бел. р. - в кат. до 86 килограма) също можеше да стигне по-далеч, но вчера загуби напълно равностоен мач в четвъртфиналите. С останалите момчета, които се подготвят в клубовете си, водехме целенасочена подготовка само в последните десетина дни, така че тези резултати не са никак лоши", коментира кубинският специалист.

Той каза, че има няколко боксьора, които са му харесали, но дали те ще бъдат част от националния отбор не е решение, което той може да вземе сам.

"Моето желание е в тима да има 30 души, за да има по-голяма конкуренция. Но това зависи на първо място от това каква бройка състезатели ще ми отпусне федерацията", добави той.

Арате каза, че останалите момчета в националния отбор са в добро състояние и поддържат форма, тъй като до края на годината няма голям турнир, за който да се готвят целенасочено. Единственият с травма е Ясен Радев, който има проблеми в бицепса. По тази причина той не участва и на европейското първенство за мъже и жени до 23 години в София.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна