Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осмият кръг на Първа лига започва с два двубоя днес

Берое (в зелено-бели екипи) приема Спартак (Варна) в първия мач от кръга.
Снимка: БТА

С две срещи днес, 18 октомври, ще започне осмият кръг в Първа лига. От 17:00 часа Берое е домакин на Спартак (Варна), а от 19:30 Ботев (Враца) посреща Локомотив (Пловдив).

„Смърфовете“ ще бъдат изведени на стадион „Христо Ботев“ във Враца от Христо Златински. Той пое отбора след раздялата с Любослав Пенев. Локомотив е разтърсван от проблеми както на терена, така и извън него, след като собственикът на пловдивчани Христо Крушарски обяви, че ще продаде клуба. В класирането „черно-белите“ са на незавидната за тях десета позиция с 12 точки от 11 изиграни срещи, като за последно спечели в елита на 26 август, когато се наложи над новака Септември. Оттогава тимът е в серия от пет поредни двубоя без победа, последните три от които загуби на нула.

Ботев на Христо Янев също има нужда от точки, като заема предпоследното място с едва 8 пункта, един повече от намиращия се на дъното Хебър. Откакто Янев се завърна на треньорското кормило, заменяйки на поста бившия си съотборник в ЦСКА Тодор Янчев, Ботев е без успех, и записа две равенства (по 1:1 със Спартак и Хебър) и две поражения (0:3 от Крумовград и 0:2 от Лудогорец).

По-рано през деня, Берое приема Спартак (Варна) под Аязмото. Това ще бъде и официален дебют на пейката за новия старши треньор на заралии Хесус Урибесалго, който бе назначен на мястото на Хосе Луис Ачиари след победата над Славия, но не води отбора при равенството 1:1 с Арда. Берое е на осма позиция с 14 точки.

Спартак, подобно на Локомотив, бе разклатен след новината, че собственикът Павлин Николов спира финансирането на клуба, но в последните дни се закрепи и има оптимизъм относно намирането на нов благодетел. На фона на проблемите извън терена, „соколите“ се представят повече от прилично в първенството, като са четвърти с 21 точки. Новаците реагираха по страхотен начин на поражението от Черно море в градското дерби на Варна, като спечелиха срещу Септември и Локомотив (София). 

Програма за 8-и кръг в Първа лига:

Петък, 18 октомври

17:00, Берое – Спартак (Варна)

19:30, Ботев (Враца) – Локомотив (Пловдив)

Събота, 19 октомври

12:45, Локомотив (София) – Крумовград

15:45, Левски – ЦСКА София

18:45, Ботев (Пловдив) – Славия

Неделя, 20 октомври

16:45, Черно море – Хебър

19:15, Септември – Лудогорец

Понеделник, 21 октомври

18:00, ЦСКА 1948 – Арда. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна