Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров стигна полуфиналите в Стокхолм

Григор Димитров
Снимка: bnppnordicopen.com

Григор Димитров направи поредна крачка към нова титла в кариерата си, като надигра швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2 за час и 10 минути игра на тенис турнира в Стокхолм на твърди кортове .

Така българинът се класира за полуфиналите, където утре ще срещне Талон Грикспоор от Нидерландия.

Димитров, който е печелил титлата в Стокхолм през 2013, като е финалист и от 2014 и 2017, спаси две точки за пробив в третия гейм на първия сет, за да поведе с 2:1 срещу скромния швейцарец, който е под номер 317 в световната ранглиста.

Двамата бяха равностойни до 3:3, като българинът преодоля един критичен момент, в който спаси точка за пробив, поведе с 4:3, след това сам взе подаването на съперника и затвори първата част при 6:3 за 32 минути.

Димитров започна много силно втория сет, като поведе с 4:0, реазилизайки два поредни побива и взимайки общо седем поредни гейма.

Едва при този резултат Щрикер успя да спечели свое подаване за 4:1, но след това роденият в Хасково тенисист отново показа превъзходството си за 5:1. Швейцарецът успя да вземе още един гейм до края, но българинът затвори мача на свой сервис с 6:2.

В спор за място на финала Григор Димитров ще играе срещу нидерландеца Талон Грикспоор, който се налоги над Холгер Руне от Дания със 7:5, 7:6 (5).

Двамата имат един мач помежду си, спечелен от Димитров в три сета на Откритото първенство на САЩ през тази година.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна