Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Бихме, но можехме и да паднем

Снимка: БГНЕС

Тренорът на Левски Станислав Генчев подчерта, че второто полувреме при победата над ЦСКА София с 1:0 е било изцяло за неговия тим, а също така отказа да изпада в еуфория и посочи къде трябва да се надгражда. Попитан дали ЦСКА София все още има шанс за титлата, той отказа да отговори.

Първо искам да поздравя феновете, защото тяхната подкрепа беше много важна за нашата победа. Не започнахме добре мача, през първото полувреме допуснахме много грешки, но през второто на терена имаше само един отбор и това беше нашият. Преди мача аз пуснах на футболистите част от филма за Георги Аспарухов-Гунди с епизода, в който той казва: "аз тези хора няма да ги предам". Можеше да загубим, можеше и да завършим наравно, но това е поведението, което искам да виждам от отбора. Тази победа е и за голямата ми дъщеря, която днес има рожден ден.

"Първо ние сме отбор, който не е направил два негативни резултата един след друг. Но най-важното е отборът да се развива и да играем така, както и тренираме – да се спазва дисциплината, да има желание. Разбира се, можеше и да загубим, нямаше да е приятно, но в крайна сметка ние бяхме отборът, който днес заслужаваше повече победата".

Попитан дали днес Левски се е доближил до лицето, което Генчев иска да вижда, той отговори: "Може би през второто полувреме се доближи до това, което искам, но има какво да се желае като контрол, спокойствие, а и да вкарваме повече от игрови, а не от статични положения. Имахме и още положения, но за всеки успех се дават три точки".

Попитан какво е положението с Килиан ван дер Каап, който трябваше да бъде титуляр, но се наложи да бъде заменен ден преди мача, треньорът на Левски разкри доста притеснителни неща. "Ван дер Каап има проблеми от миналата седмица. Не игра в контролната среща с Хебър, след това започна тренировки с отбора, като разбира се сме му спестявали доста натоварвания. Но вчера на тренировката излезе още на 10-ата минута и вероятно ще се наложи операция на коляното. Поздравявам и Макун, който вчера направи първа тренировка, но днес влезе, игра и вкара победния гол".


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна