Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец води в класирането на Първа лига след 10-ата си победа

Лудогорец води в класирането на Първа лига след 10-ата си победа от началото на сезона
Снимка: БТА

Шампионът Лудогорец постигна 10-а победа в 11 мача през сезона в Първа лига след 2:0 над Септември (София) на стадион "Локомотив" в столицата. Руан Круз и автогол на Мартин Христов решиха изхода на мача, но домакините останаха с човек по-малко още в 20-ата минута заради червен картон на левия защитник Георги Върбанов.
Разградчани не вложиха кой знае колко усилия срещу Септември, но пък може да се каже, че направиха добра натоварваща тренировка преди мача с Андерлехт в турнира Лига Европа в четвъртък.

Гостите имат вече 31 точки, като до момента са допуснали едно попадение. Левски е на 2-ата позиция с 28, а Ботев (Пловдив) е 3-и с 25. Септемврийци са 13-и с 10 точки.
Преди срещата страничният съдия Георги Стамболджиев от Пловдив пък беше отличен с плакет и букет цветя, тъй като това е последната среща в кариерата му. Решението на Стамболджиев е поради лични причини, тъй като все още не е навършил пределната възраст за край на кариерата.

Още в 1-ата минута лудогорци можеха да открият резултата, възползвайки се от грешка на вратаря Димитър Шейтанов, който изчисти лошо. Топката попадна в Рик Джонатан, но той пък също беше неточен. В 20-ата минута гостите получиха числено превъзходство, след като Георги Върбанов беше изгонен с червен картон. В една и съща атака той направи две грешки и в крайна сметка препъна устремилия се напред Кайо Видал, което му костваше и изгонването.

Този момент съвсем успокои футболистите на хърватския треньор Игор Йовичевич и темпото в техните атаки не беше кой знае колко високо. В 1-ата минута на добавеното време на първата част Руан Круз откри резултата. Гостите направиха атака от дясно, а Педро Нареси центрира в наказателното поле. След това Чочев шутира, топката беше отбита, но попадна в Руан Круз, който от 4-5 метра при паднал вратар я довкара в мрежата.

В 55-ата минута Лудогорец удвои преднината си. Кайо Видал проби по дясното крило и центрира, а Ивайло Чочев скочи най-високо и удари топката с глава. Тя прехвърли защитника Мартин Христов, върна се в него и се спря в мрежата. Десетина минути преди края гостите бяха близо до трети гол, след като две резерви изработиха атаката. Дени Групер проби от ляво и центрира, право на главата на Спас Делев, който обаче стреля слабо и право в ръцете на вратаря Шейтанов.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна