Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тайният оркестър" и Георги Черкин - на турне с "Галактическа фантазия"

Предстоят концерти в Добрич и София

| Интервю

След впечатляващо начало на 28 септември в Пловдив продължава музикалното турне из България на "Тайния оркестър" с диригент Николай Стоев и солист Георги Черкин. Прочутият ни пианист е и авторът на "Галактическа фантазия" - концерт за пиано и оркестър, съпроводен от 3D мапинг.

На 25 октомври музикантите ще бъдат в Добрич, в Органовата зала, а в края на ноември музикалния спектакъл ще могат да гледат и в София - в зала 3 на НДК.

Организатор е фондация “Млад талант” с подкрепата на Министерството на културата. Предвидени са преференциални цени за ученици, студенти и пенсионери.

Идеята за създаването на "Тайния оркестър" възниква през лятото на 2022 г. в разговор между млади хора, чиято цел е да се развиват заедно като ансамбъл. Това че те, освен че са професионалисти и изявени музиканти, са също и приятели, прави енергията по време на концертите им неповторима. Макар и сформиран неотдавна, съставът вече има няколко самостоятелни концерта в различни градове.

Таен ли е "Тайният оркестър" и как се съчетава симфонична музика с визуални ефекти - за всичко това в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" разказаха пианистът Георги Черкин, диригентът Николай Стоев и Милена Борисова - концертмайстор на "Тайния оркестър". 

Чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна