Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда се наложи над Септември

Футболистите от Кърджали спечелиха, благодарение на голове през първата част.
Снимка: ФК Арда

Отборът на Арда постигна втора поредна победа в Първа лига, след като надделя с 2:1 над гостуващия Септември (София) в мач от 13-ия кръг.

Головете за победителите вкараха Тонислав Йорданов и Чинонсо Офор през първото полувреме, а в края на двубоя Бертран Фурие реализира почетно попадение за столичани. Малко преди това пък Борислав Цонев пропусна да вкара трети гол за Арда, след като не успя да реализира от дузпа. С успеха футболистите на старши треньора Алекснадър Тунчев събраха 21 точки и остават на шесто място в класирането, докато Септември е на 14-а позиция с 10 пункта.

По-добрата игра на домакините даде резултат в 30-ата минута. Тогава Тонислав Йорданов овладя във въздуха една отбита от Мартин Христов топка и моментално я изстреля от воле обратно към вратата на Септември. Христов я докосна с глава, което заблуди Шейтанов и топката се озова в мрежата за 1:0.

В 40-ата минута Иван Тилев изведе Чинонсо Офор зад гърба на защитниците на Септември. Швейцарският нападател преодоля и вратаря Шейтанов и хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

В 81-ата минута  топката прехвърли защитника на Септември Христов и той събори в наказателното поле Станислав Иванов. Главният съдия Мартин Великов не се поколеба да отсъди дузпа. След кратко преразглеждане решението бе потвърдено, а с изпълнението на дузпата се нае Борислав Цонев. Юношата на Левски обаче стреля слабо и Димитър Шейтанов спаси удара му.

Тази ситуация сякаш вдъхнови гостите и в оставащите десетина минути те се впуснаха с всички сили в атака. В 89-ата минута Бертран Фурие засече с глава центриране от левия фланг и с глава намали за 1:2.

Още две срещи от Първа лига ще се състоят днес. От 16:30 часа Ботев (Пловдив) приема Черно море, а от 19:00 часа Левски е домакин на Берое.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна