Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити се изкачи начело във Висшата лига

Манчестър Сити
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити победи с 1:0 у дома Саутхемптън в мач от деветия кръг във Висшата английска лига по футбол. Попадение на Ерлинг Холанд още в петата минута осигури ценните три точки в полза на шампионите, които излязоха на първо място във временното класиране с актив от 23 точки. Норвежкият национал беше точен във вратата на "светците" след асистенция на Матеуш Нунеш. В допълнителното време на първата част гостите пропуснаха да изравнят, като удар на Камерън Арчър срещна гредата.  След почивката Холанд на четири пъти не успя отново да се разпише във вратата на Саутхемптън и да направи успеха за Сити значително по-изразителен. "Светците" са на последно място в класирането с актив от само една точка.

В друга среща от кръга Астън Вила не успя да спечели срещу Борнемут и завърши наравно 1:1 пред собствена публика. Преди почивката попадение на Джон Макгин беше отменено, след като топката беше напуснала очертанията на терена, а в 76-ата минута Рос Баркли изведе участника в Шампионската лига напред с удар отблизо и асистенция на Леон Бейли. В шестата минута на допълнителното време Еванилсон изравни за "черешките", разписвайки се с глава. Астън Вила е на трето място в класирането с 18 пункта, докато Борнемут има 12 точки на десетата позиция във Висшата лига.

Брентфорд победи новака в елита Ипсиуч с 4:3, след като изоставаше с 0:2. С два гола се отличи Брайън Мбуемо.

Уулвърхемптън успя да спечели точка при гостуването си на Брайтън, завършвайки наравно 2:2, след късни попадения, които наваксаха изоставане от два гола.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна