Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнали за нередности в изборния ден до РИК в Бургаска област

Снимка: Ани Петрова

Сигнали са подадени към РИК за нередности към 12:00 часа в Бургаска област, съобщават от комисията. Те са подадени от  упълномощен представител на една от партиите в Руен и от кандидат за народен представител. Те са за агитация в деня на изборите в с. Ръжица, агитационни материали в близост до СИК в с. Вишна и с. Люляково, както и за агитация в село Планиница. 

РИК отхвърля жалбата за Ръжица, за Люляково, оставя без уважение сигнала за Планиница. За село Вишна указва  на състава на СИК   незабавно да отстрани агитационните материали, като при нужда да потърси съдействие от кмета на населеното място и органите на МВР.

Още един сигнал е подал адвокат, пълномощник на една от коалициите. Той е за нарушение на правилата за провеждане на предизборна кампания.

Юристът твърди, че пред секционна избирателна комисия в община Сунгурларе се наблюдават групи представители на партии, които агитират и се държат арогантно с избирателите.

Жалбата е постъпила по електронен път в 9:53 часа в Районната избирателна комисия.

Оттам са  извършили проверка чрез зам.-председателя на секционната комисия и охраната, в резултат на което се е установило, че към момента на проверката обстановката пред секционна избирателна комисия  е спокойна и не са налице представители, които да извършват агитация или да се държат агресивно или арогантно с избиратели, се казва в решението на РИК.

 Сигналът е отхвърлен като неоснователен.


По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна