Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата седмица идва със слънчево време и максимални температури между 20° и 25°

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ в източните райони ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 4 градуса. 

В понеделник ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, които до обяд ще намалеят и разсеят.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22 градуса.

В планините също ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 10 градуса.

По Черноморието на много места преди обяд видимостта ще е намалена, но след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 18° и 22°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителност на деня: 10 ч. и 28 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 46 мин. и залязва в 15 ч. и 47 мин. Фаза на Луната: четири дни преди новолуние.

Във вторник ще е все още сравнително топло, сутринта и предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността ще се увеличава, отначало висока, по-късно и средна.

В Източна България вятърът ще се обърне от североизток и с него вечерта ще започне да прониква студен въздух.

В сряда облачността ще е променлива, по-често значителна, на места са възможни и слаби превалявания.

Вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна