Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират преоритетно главните шуменски улици

Шуменската улица “Генерал Скобелев” ще бъде включена в програмата за цялостно преасфалтиране на улиците в града, което предстои тази година. Това каза за Радио Шумен инж. Любомир Пашов от местната администрация. Има останал финансов ресурс по програма ИСПА, но засега той е насочен по довършителните дейности, които продължават по ул. “Съединение”, например, добави инж. Пашов и поясни, че входно-изходните улици на Шумен ще се приоритетни при ремонта.
Инж. Пашов каза, че сигурно общинската програма ще бъде гласувана на предстоящата сесия на местния парламент, за да може дейностите да започнат още през май.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разделно събираме биоотпадъци

Система за разделно събиране на биоразградими отпадъци предлага да бъде въведена в община Шумен кметът проф. Христо Христов. Целта е да се намалят количествата на смесените битови отпадъци.  Ако на предстоящата сесия общинските съветници подкрепят идеята, до цветните контейнери ще бъдат поставени и кафяви съдове. В тях ще се изхвърлят..

публикувано на 21.06.24 в 15:24

Автобуси за Задушница

От „Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД ще осигурят допълнителни автобуси по линия №14 за Черешова задушница, която е на 22 юни.Това съобщават от пресцентъра на общината. От 7:30 часа до 12:00 часа в съботния ден автобусите ще се движат през интервал от 30 минути при наличие на пътници. Създадена е временна организация на движение в..

публикувано на 21.06.24 в 15:13

Земеделци пред фалити

Десетки земеделски производители от Шуменско са изправени пред фалит, стотици хора ще останат без работа, а милиони левове инвестиции ще отидат „на вятъра“, ако в понеделник бъде спряна водата за напояване. До ситуацията се стигна след намаляване от МОСВ почти наполовина на заявените от местния клон на "Напоителни системи " количества. Вчера е..

публикувано на 21.06.24 в 14:00

Солидни глоби за нарушители

Замърсяване със строителни отпадъци установиха инспектори на община Шумен по Наредба 1 до пътя между новия екарисаж и с. Васил Друмево. Сигналът за незаконното сметище с площ около 30 квадратни метра е подаден от граждани. Нарушителят е открит с тяхно съдействие и му е съставен акт, който предвижда глоба от 100 лв до 1000 лв. От общинската..

публикувано на 21.06.24 в 13:13

Валидираха пощенски марки

Филателна изложба „Шумен 2024“, посветена на годишнина на филателното дружество в Шумен, бе открита днес. В Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ са експонирани колекции на участници.  Наградени бяха победителите в конкурса за детски рисунки на проект на пощенска марка. Валидирани бяха пощенски марки „Римски императори, свързани с българските..

публикувано на 21.06.24 в 12:33

Мъж без книжка подкара трактор

Мъж без книжка бе засечен зад волана на трактор, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 12:00 часа вчера в село Хърсово от служители на РУ - Каолиново. Тракторът бил управляван от местен 21-годишен мъж. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че е неправоспособен и че управлява в срока на..

публикувано на 21.06.24 в 11:19

Задържаха младеж с трева

Около 10 г марихуана е иззета от 19-годишен шуменец, който бил задържан за срок до 24 часа. Това съобщават от шуменската полиция. Младежът бил проверен от полицейски служители на РУ - Велики Преслав около 19:00 часа вчера край заведение край село Иваново. У него полицаите намерили около 10 г суха тревна маса, която по негови данни е марихуана...

публикувано на 21.06.24 в 11:11