Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците ще решават за ремонта на улици в Шумен

Подбора на улиците, които ще бъдат ремонтирани с 12-те милиона от от общинския заем, разгледаха днес членовете на консултативния съвет към Общинския съвет в Шумен. Това ще бъде основния въпрос сред предвидените 28 на сесията, насрочена за 31 март. С приоритет са улици с концентрация на масов градски и автобусен транспорт, основни площади, входно-изходните артерии. В програмата са включени 43 обекта. Ще бъдат изграждани светофарни уредби на основните улици и кръстовища, походи за инвалиди, ще се ремонтират предпазни огради за пешеходци. Програмата предвижда още поставяне на бетонни кошчета за отпадъци с подвижни метални кофи, озеленяване и осветление.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разделно събираме биоотпадъци

Система за разделно събиране на биоразградими отпадъци предлага да бъде въведена в община Шумен кметът проф. Христо Христов. Целта е да се намалят количествата на смесените битови отпадъци.  Ако на предстоящата сесия общинските съветници подкрепят идеята, до цветните контейнери ще бъдат поставени и кафяви съдове. В тях ще се изхвърлят..

публикувано на 21.06.24 в 15:24

Автобуси за Задушница

От „Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД ще осигурят допълнителни автобуси по линия №14 за Черешова задушница, която е на 22 юни.Това съобщават от пресцентъра на общината. От 7:30 часа до 12:00 часа в съботния ден автобусите ще се движат през интервал от 30 минути при наличие на пътници. Създадена е временна организация на движение в..

публикувано на 21.06.24 в 15:13

Земеделци пред фалити

Десетки земеделски производители от Шуменско са изправени пред фалит, стотици хора ще останат без работа, а милиони левове инвестиции ще отидат „на вятъра“, ако в понеделник бъде спряна водата за напояване. До ситуацията се стигна след намаляване от МОСВ почти наполовина на заявените от местния клон на "Напоителни системи " количества. Вчера е..

публикувано на 21.06.24 в 14:00

Солидни глоби за нарушители

Замърсяване със строителни отпадъци установиха инспектори на община Шумен по Наредба 1 до пътя между новия екарисаж и с. Васил Друмево. Сигналът за незаконното сметище с площ около 30 квадратни метра е подаден от граждани. Нарушителят е открит с тяхно съдействие и му е съставен акт, който предвижда глоба от 100 лв до 1000 лв. От общинската..

публикувано на 21.06.24 в 13:13

Валидираха пощенски марки

Филателна изложба „Шумен 2024“, посветена на годишнина на филателното дружество в Шумен, бе открита днес. В Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ са експонирани колекции на участници.  Наградени бяха победителите в конкурса за детски рисунки на проект на пощенска марка. Валидирани бяха пощенски марки „Римски императори, свързани с българските..

публикувано на 21.06.24 в 12:33

Мъж без книжка подкара трактор

Мъж без книжка бе засечен зад волана на трактор, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 12:00 часа вчера в село Хърсово от служители на РУ - Каолиново. Тракторът бил управляван от местен 21-годишен мъж. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че е неправоспособен и че управлява в срока на..

публикувано на 21.06.24 в 11:19

Задържаха младеж с трева

Около 10 г марихуана е иззета от 19-годишен шуменец, който бил задържан за срок до 24 часа. Това съобщават от шуменската полиция. Младежът бил проверен от полицейски служители на РУ - Велики Преслав около 19:00 часа вчера край заведение край село Иваново. У него полицаите намерили около 10 г суха тревна маса, която по негови данни е марихуана...

публикувано на 21.06.24 в 11:11